Mrkvový dort – recept

Článek jsem zveřejnila 14.3.2017 Seznam článků

Jedna hodina angličtiny byla věnovaná pečení bábovce a nejlepším dortům v Londýně. Mezi nimi byl i mrkvový dort, který upekla „naživo“ studentka Alice z kurzu začátečníků. O recept se s vámi podělím, protože stojí za to! Zkuste a uvidíte…

Mrkvový dort 
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek řepkového oleje
4 vejce
1 hrnek třtinového cukru
1 plná lžička kypřícího prášku
1 lžička hodně plné skořice
1 hrnek nahrubo nastrouhaných vlašských ořechů
2 lžičky jedlé sody
3 hrnky na jemno nastrouhané mrkve

Do mísy dáme vejce, cukr, přidáme sypké suroviny a olej,  ořechy, mrkev. Vše smícháme dohromady (nemíchá se zrovna nejlépe, ale jde to). Toto množství stačí na dvě dortové formy nebo na větší plech.

Dáme péct do vyhřáté trouby, jestli je upečený poznáme ponořením špejle do korpusu.

Poleva: 1 kelímek tvarohu z vaničky, 1 kelímek sladké smetany, 1 kelímek zakysané smetany.

Hotový studený korpus rozpůlím, namažu polevou, přiklopím a zbytek polevy dám na korpus.

Dobrou chuť!

 

 

 

Už příští článek pošlu rovnou do vašeho mailu!