Lingua

Jednička v jazykovém vzdělávání

Kvalifikovaní lektoři

Specialisti učebních pomůcek

Vepřová pečeně - recept od studentky

My favourite recipe for Roast Pork.

Time: 2 hours
Serves: 4 people
Ingredients:
750 grams of pork shoulder
4 pieces of garlic
salt
300 grams of onion
caraway seeds
water as needed

Directions:

Turn on the oven to 180 degrees Celsius.
Wash the meat. Cut onions roughly.
Crush the garlic with salt.
Grind  caraway seeds in the mortar  and mix them with the garlic and salt.
Rub the outside  of  the pork with the mixture.
Put the onions in  the pan. Put the pork  (skin down) on the onions in a pan roughly.
Pour  the water in the pan. Put the pan in the oven.
When cooking the pork, cover it with the pork juice or water.
When cooking the pork we turn.(Myslím, že se mi povedlo úsměvné spojení -pohyb je zdravý!)
When cooking the pork keep turning. Cut the skin into cubes and  pieces with fork.
Cook the pork for about 2 hours (not pink inside). Take the roast out of the pan. Put it on a big plate. Cut the roast pork into slices. Serve roast pork with mashed potatoes and the pan juice and cucumber.

Enjoy you meal!

Writen by Dina Osmančíková, Beginner level

 

Vaše nastavení souborů cookie

Nezbytné
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí.

Preferenční
Personalizaci provádíme na základě vámi prohlíženého obsahu. Dále pak upravujeme zobrazovaný obsah podle toho, co vás zajímá.

Statistické
Tyto cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a za pomoci získaných dat pak můžeme zlepšovat zážitek z procházení webu našim zákazníkům.

Reklamní
Tyto cookies jsou využívány reklamními a sociálními sítěmi pro úpravu zobrazovaných reklam tak, aby pro vás byly zajímavé.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zásady používání souborů cookie