i
Potěšte své blízké a nadělte jim k Vánocům dárkový poukaz na kurz angličtiny 50+
Audio nahrávky namluvené rodilou mluvčí k učebním textům
Vlastní tvorba textů pro studenty 50+
Specializace lektora na studenty 50+

Vepřová pečeně – recept od studentky

Článek jsem zveřejnila 6.10.2017|Jídlo a pití|

V hodině angličtiny jsme probírali téma „Recept na vepřovou pečeni“. Jedna ze studentek začátečníků se s námi podělila o vlastní recept na vepřovou pečeni v angličtině. Pokud máte na ni chuť, můžete se do ní pustit! 

My favourite recipe for Roast Pork.

Time: 2 hours
Serves: 4 people
Ingredients:
750 grams of pork shoulder
4 pieces of garlic
salt
300 grams of onion
caraway seeds
water as needed

Directions:

Turn on the oven to 180 degrees Celsius.
Wash the meat. Cut onions roughly.
Crush the garlic with salt.
Grind  caraway seeds in the mortar  and mix them with the garlic and salt.
Rub the outside  of  the pork with the mixture.
Put the onions in  the pan. Put the pork  (skin down) on the onions in a pan roughly.
Pour  the water in the pan. Put the pan in the oven.
When cooking the pork, cover it with the pork juice or water.
When cooking the pork we turn.(Myslím, že se mi povedlo úsměvné spojení -pohyb je zdravý!)
When cooking the pork keep turning. Cut the skin into cubes and  pieces with fork.
Cook the pork for about 2 hours (not pink inside). Take the roast out of the pan. Put it on a big plate. Cut the roast pork into slices. Serve roast pork with mashed potatoes and the pan juice and cucumber.

Enjoy you meal!

Writen by Dina Osmančíková, Beginner level